بطور کلی لنت ها به دو دسته کلی تقسیم می شود:
لنت ترمز دیسکی: در این نوع لنت ترمز اصطکاک حاصل از فشار روغن بین لنت و دیسک، سبب ایستادن اتومبیل می شود. این نوع لنت کمترین آسیب به دیسک ترمز را وارد می کند و معمولا بعنوان لنت ترمز جلو استفاده می شود.
لنت ترمز کاسه ای: لنت ترمز کاسه ای یا کفشکی قوی تر از لنت دیسکی هستند و اصطکاک بیشتری نیز تولید می کنند و بعنوان لنت ترمز عقب تعبیه می شوند تا خودرو در هنگام ترمزهای شدید تعادل خود را از دست ندهد.
لنت ترمز ارگانیک: این نوع لنت ها بدلیل ساختار نرمشان بسیار بی صدا کار می کنند و در خودروهای جدید و ماشین های صنعتی استفاده می شود. لنت ترمزهای ارگانیک بدلیل گیرایی بالا و نرم بودنشان، عمر کوتاهی دارند و انتخاب مناسبی برای خودروهای پر تردد در ترافیک شهری نیست.
لنت ترمز سرامیکی: که از مواد ارگانیک و سرامیکی به اندازه مناسب ساخته می شود و بیشتر در اتومبیل های مسابقه ای مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار کم صدا می باشند.
لنت ترمز نیمه ف: جز مرسوم ترین لنت های مورد استفاده در خودروهای سواری می باشند که از مقادیر زیادی گرافیت بهره گرفته است. از آنجایی که این نوع لنت ها در دماهای بالا به خوبی عمل می کنند، عمر بالایی دارند و برای بیشتر مصرف کنندگان توجیه اقتصادی دارند.
لنت ترمز با ف کم: که ۲۰% وزنشان از ف و باقی از مواد ارگانیک و غیر ارگانیک تشکیل شده و بیشتر در خودروهای لوکس استفاده می شوند.
از بهترین برندهای لنت ترمز که در بازار به فروش می رسد می توان به پارس و تکستار اشاره کرد که تولیدکننده لنت برای انواع خودرو از جمله پراید، تیبا، سمند، زانتیا، پژو و ۲۰۶ می باشند. خرید اینترنتی بعنوان یک روش مناسب برای صرفه جویی در زمان و هزینه توصیه می شود. با خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی دیجی کالا می توانید لنت ترمز با مارک مورد نظر خود را با قیمت مناسب از بین نمونه های مختلف جستجو کرده و بهترین مدل را انتخاب کنید و از خرید خود مطمئن باشید.
چگونه خرید لنت ترمز خوبی داشته باشیم؟
تا به حال به این فکر کردهاید که خرید لنت ترمز به چه اندازه اهمیت دارد؟ سلامت سیستم ترمز خودرو، امنیت در رانندگی و سلامت سرنشینان را به دنبال خواهد داشت پس نباید نسبت به انتخاب این قطعه کوچک اما پر اهمیت، بیتوجه بود. از زمانهایی که انسان با وسیله نقلیه چرخدار مانند کالسکه و ارابههایی که توسط حیوانات به حرکت در میآمدند، آشنا شد به اهمیت توقف پی برد و از همان ابتدا کفشکهایی را بر روی چرخ کالسکهها قرار داد.
بعدها از همین شیوه برای توقف وسایل نقلیه پیشرفتهتر استفاده شد اما با افزایش سرعت وسایل نقلیه، نیاز به سیستم کاهش سرعت و توقف خودرو قدرتمندتر بیشتر احساس شد. در نتیجه مهندسان با قانونهای مختلف فیزیک موفق شدند تا فشار اندکی که بر روی پدال ترمز وارد میشود را به اندازهای بالا برده تا سبب کاهش سرعت یا توقف خودرو شود.
نحوه عملکرد سیستم ترمز خودرو
سیستم ترمز ماشین شامل؛ پدال ترمز، پیستون، روغن ترمز، لنت ترمز و دیسک ترمز میشود. همکاری این قطعات با یکدیگر سبب میشود.
درباره این سایت